Economie trekt aan, toch is betalingsmoraal nog steeds vrij laag

Alhoewel er goede berichten zijn van onze minister president dat de economie weer aantrekt, is het betalingsmoraal nog steeds vrij laag in ons land. Mensen betalen hun rekeningen gewoon niet op tijd. Dit is overigens niet voor iedereen het geval natuurlijk.

facturen betalen

Hoe gaat uw bedrijf met wanbetalers om?

Maar ondernemers die wij spreken geven toch aan soms met openstaande posten te blijven zitten. Vervelend natuurlijk, want als ondernemers met openstaande posten blijven zitten is de kans ook weer groter dat personeel en leveranciers niet betaald op tijd betaald worden. Zo blijft het balletje rollen.

Zelf achter wanbetalers aan zitten, een goed idee?

Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf achter deze wanbetalers aan te zitten. Ze sturen brieven, hebben telefonisch contact met klanten. Zoals u zich wel kunt voorstellen gaat hier veel tijd in zitten. In deze tijd kan het personeel dat hiermee bezig is, niet bezig zijn met andere zaken. Incassobureaus nemen dit stukje uit handen. U kunt vorderingen overdragen aan het incassobureau en deze gaan (in sommige gevallen op no cure no pay basis) voor u aan de slag.

Het kan dus voor bedrijven interessant zijn om van deze diensten gebruik te maken. Het bureau doet de rekeningen vorderen en in veel gevallen betaald de debiteur de kosten.

Het heeft eigenlijk 2 voordelen: Ten eerste is uw personeel nu niet bezig met activiteiten waar ze eigenlijk niet voor zijn aangenomen. En ten tweede is de kans van slagen hoger doordat een derde partij zich ermee gaan bemoeien. De vordering wordt overgedragen aan het bureau en de klant die niet betaald heeft nu met de incassobureau te maken. De rekening moet dan ook aan het bureau betaald worden. Zodra deze de betaling binnen hebben ontvangen, wordt dit bedrag aan u overgemaakt. De bureaus hebben vaak een vast opgezet systeem waar u ook inzicht in heeft. Vaak kunt u dit via online inzichtelijk krijgen.