Waarom is Sim Only zo voordelig?

Als je aan het kijken bent naar een nieuw mobiel abonnement, dan heb je vast ook wel een Sim Only voorbij zien komen. Een dergelijk abonnement is vaak behoorlijk voordelig. Veel voordeliger dan een abonnement waar je ook een telefoon bij krijgt, hoe zit dat? Een goede vraag om te stellen, want als Nederlands willen we natuurlijk allemaal wel minder betalen. Ook als het op de mobiele telefoonrekening aankomt. Deze abonnementen zijn eigenlijk niets anders dan ieder ander abonnement. Het grote verschil is echter dat je geen telefoon krijgt bij het abonnement, enkel een sim kaart. Je zult dus zelf voor een telefoon moeten zorgen in dit geval. Wat geen probleem moet zijn als je nog een oude hebt. Natuurlijk kun je zelf ook een nieuwe aanschaffen in de winkel, wat uiteraard de prijs weer wat opdrijft.

Ook met internet mogelijk?

sim only smartphoneTegenwoordig heeft natuurlijk iedereen internet op zijn of haar telefoon. De browser gebruiken, berichten sturen en via social media in contact blijven met vrienden of familie. Ook als je voor een sim only abonnement kiest, dan is dit allemaal mogelijk. Nogmaals, de abonnementen zijn eigenlijk niet anders dan de ‘reguliere’ abonnement zoals je die wellicht kent. De grote bekende providers leveren ook sim only abonnementen, maar er zijn ook providers die zich specialiseren en voornamelijk richten op de sim only markt. Bij beide providers is het mogelijk om internet op je telefoon te krijgen. Ook middels een bundel. De meeste providers bieden overigens ook het snellere mobiele internet 4G aan in hun pakket. Soms standaard, soms tegen een kleine vergoeding.

Waar is sim only af te sluiten?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten als je voor een sim only abonnement kiest. Er zijn bijvoorbeeld op internet veel aanbieders die je kunnen helpen. Vaak wordt het abonnement afgesloten op de website van de provider, soms ook bij een verzamel website waar het een stuk gemakkelijker is om een keuze te maken tussen de verschillende aanbieders. Vergelijk dus goed en bekijk wat voor jou belangrijk is. Sommige providers staan bekend om een zeer goed bereik, terwijl andere juist een grote databundel (internet) aanbieden tegen een zeer scherpe prijs.